• page_banner

Pasipatan Bahan

Vinidex nyayogikeun inpormasi pikeun pasipatan matéri pikeun ngamungkinkeun insinyur sareng désainer leres-leres nangtoskeun produk pikeun aplikasi anu dipasihkeun.

Sipat bahan kalebet sipat fisik sapertos kapadetan sareng beurat molekul, sipat listrik sareng termal sareng pasipatan mékanis. Sipat mékanis, anu biasa diukur ngagunakeun tés standar, ngajelaskeun réaksi hiji matéri kana beban anu diterapkeun sareng kalebet sipat sapertos kakuatan, kemuluran, kakuatan pangaruh sareng kateguhan.

Pasipatan matérial tiasa konstan atanapi tiasa gumantung kana hiji atanapi sababaraha variabel. Bahan plastik anu viscoelastic sareng ngagaduhan sipat mékanis anu gumantung kana waktos loading sareng suhu. Kusabab kitu, pipa plastik, anu meryogikeun umur palayanan panjang, didasarkeun dumasar kana jangka panjangna tibatan sipat mékanis jangka pondokna.