• page_banner

Résistansi Kimia

Umumna dipikaterang yén pipa sareng fittings dina bahan termoplastik seueur dianggo di industri dimana pangiriman cairan sareng gas anu sangat korosif peryogi bahan pangwangunan anu saé, nampilkeun résistansi korosi anu hadé. Bahan stainless steel, baja dilapis, kaca sareng bahan keramik tiasa sering diganti nganggo bahan termoplastik, mastikeun kasalametan, reliabiliti sareng manpaat ékonomi dina kaayaan operasi anu sami.

Serangan kimia kana Thermoplastics & Elastomers

1. Pembengkakan polimér aya tapi polimér na balik deui ka kondisi aslina upami kimia dipiceun. Nanging, upami polimérna ngagaduhan bahan sanyawa anu leyur dina kimia, sipat polimérna tiasa dirobih kusabab panyabutan bahan ieu sareng bahan kimia éta sorangan bakal terkontaminasi.

2. résin dasar atanapi molekul polimér dirobah ku crosslinking, oksidasi, réaksi substitusi atanapi scission ranté. Dina kaayaan sapertos kitu polimér henteu tiasa disimpen deui ku ngaleungitkeun bahan kimia. Conto serangan jenis ieu kana PVC nyaéta aqua regia dina 20 ° C sareng gas klorin baseuh.

Faktor-faktor anu mangaruhan résistansi Kimia

Sajumlah faktor tiasa mangaruhan tingkat sareng jinis serangan kimia anu tiasa kajantenan. Ieu nyaéta:

• konséntrasi: Sacara umum, tingkat serangan ningkat sareng konsentrasi, tapi dina kaseueuran kasus aya tingkat ambang handapeun anu teu aya pangaruh kimia anu penting anu bakal diperhatoskeun.

• Suhu:Sapertos sadayana prosés, tingkat serangan ningkat nalika suhu naék. Deui, suhu ambang tiasa aya.

• Mangsa Kontak: Dina kaseueuran kasus serangan tingkat anu laun sareng anu penting ngan ukur ku kontak anu mantep.

• setrés: Sababaraha polimér dina setrés tiasa ngalaman serangan anu langkung luhur. Sacara umum PVC dianggap kawilang teu peka kana "korosi setrés".

Émbaran Résistansi Kimia